Gratis virusscanner

antivirus thema

Er zijn volop antivirus pakketten te koop voor een paar tientjes per jaar. Het is echter ook mogelijk om een gratis antivirus te installeren. Soms is het een minder uitgebreid pakket van een betaalde variant en soms is het een complete gratis antivirus software. Het is goed om eens te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Laten we een aantal gratis antivirus software pakketten met je bespreken.

 avast! Free Antivirus

Dit antivirus pakket is een compleet anti virus pakket met een totale bescherming van je computer. Je computer is de hele tijd goed beschermd tegen spyware en ook tegen virussen. Er is een aparte mailscanner en ook een webschild als je aan het surfen bent. Het is een goed antivirus pakket welke je gratis kunt krijgen. Download avast hier.

 Microsoft Security Essentials

Microsoft heeft haar eigen virusscanner en deze heet Microsoft Security Essentials. Het is een basisbescherming tegen virussen en spyware en andere bedreigingen. De software is er trouwens ook in het Nederlands. Het heeft een overzichtelijk systeem en de updates zijn ook gratis. Het systeem is erg gebruikersvriendelijk en het helpt je in de basis goed. Wil je echter een optimale bescherming dan is een andere antivirus software toch beter aan te raden.

 Avira Free AntiVirus

Dit antivirus software systeem helpt je continu om je computer te monitoren en te beschermen tegen virussen en malware. Er zitten weinig toeters en bellen aan, maar werkt wel goed. Het beschikt trouwens ook over een rootkit detectie, het spoort de virussen op, dialers en ook Trojans en spyware. Een goede bescherming dus!

AVG Anti-Virus Free

Deze antivirus provider helpt je om gratis je computer te beschermen tegen wormen, trojaanse paarden, rootkits, spyware en ook virussen. Het is een zeer gebruikersvriendelijk systeem. Als er een virus is dan krijg je een melding en kun je deze laten verwijderen. De software is er ook in het Nederlands. Eigenlijk is dit een uitstekend systeem voor de huis- tuin en keuken gebruiker. Een ideale antivirus software dus voor kleine ondernemers en thuisgebruikers. Leer hier de volledige review van AVG antivirus

Panda Free Antivirus

Panda Free antivirus is een gratis scanner van virus welke in de cloud werkt. Je hoeft dus niet zelf wat te installeren. Wel moet je aan de antivirus software toegang tot je computer verschaffen. Je bent dan echter wel beschermd tegen virussen en malware. De rekenkracht van de database in de cloud is natuurlijk erg sterk.