Microsoft vs Apple wie maakt het veiligste OS?

Apple vs Microsoft

Als je op het punt staat om een nieuwe computer te kopen en twijfelt tussen een Windows computer of een MAC computer, kan het verstandig zijn om te achterhalen welke computer veiliger is.

Zeker als je veel waarde hecht aan de veiligheid van een computer, wordt dan ook aangeraden om je te verdiepen in de veiligheid van beide merken. Om je meer inzicht te geven in de veiligheid van Windows computers en MAC computers en jouw keuze voor de beste en veiligste computer gemakkelijker te maken, lees je in dit artikel enkele voordelen van Windows computers en drie voordelen van MAC computers op het gebied van veiligheid.

De veiligheid van Windows: drie voordelen

Er zijn drie voordelen verbonden aan de veiligheid van Windows computers. Ten eerste ben je bij Windows niet gebonden aan één aanbieder van beveiligingssoftware (zoals bij Apple wel het geval is), maar kun je bij Windows profiteren van een groot aanbod van diverse softwareprogramma’s om je computer te verbeteren. Een ander voordeel van de beveiliging van Windows, is het feit dat Windows een goed ontwikkelde beveiligingsinfrastructuur heeft.

Bij Apple is er minder sprake van internetcriminaliteit, maar hierdoor is er ook minder bescherming als er wel sprake is van internetcriminaliteit. Oftewel: Windows is kwetsbaarder dan Apple, maar heeft door deze grote kwetsbaarheid wel een betere beveiligingsinfrastructuur ontwikkeld. En tot slot is er niet alleen een betere beveiligingsinfrastructuur ontwikkeld door de grotere kwetsbaarheid, maar zijn gebruikers van Windows

bovendien voorzichtiger omdat zij zich bewust zijn van deze kwetsbaarheid. Dit in tegenstelling tot gebruikers van Apple, die nog altijd het idee hebben dat ze niet in aanraking kunnen komen met virussen en hackers en dus minder voorzichtig zijn.

De veiligheid van MAC: twee voordelen

Net zoals bij Windows, zijn er ook drie voordelen verbonden aan de veiligheid van MAC computers. Ten eerste zijn er voor MAC computers minder virussen, waardoor je als gebruiker van MAC minder vaak te maken krijgt met een virus en minder risico loopt op een beschadigde computer door virussen.

Echter, dit wil niet zeggen dat je als MAC gebruiker helemaal geen kans hebt op virussen, want dit is niet waar. Ten tweede hebben meer mensen een Windows computer, waardoor Windows computers aantrekkelijker zijn voor hackers en mensen die virussen, malware en spyware ontwikkelen. Als MAC gebruiker ben je dus minder vaak doelwit van mensen met kwade opzet dan wanneer je een Windows computer gebruikt.

Conclusie

Het is lastig om te zeggen welk systeem veiliger is. Zowel Windows als MAC hebben zo hun voordelen op het gebied van veiligheid, die eigenlijk niet tegen elkaar opwegen. Er is dan ook geen duidelijke winnaar aan te wijzen, want beide systemen hebben iets wat het andere systeem niet heeft. Neem daarom bij het kopen van een nieuwe computer niet alleen de veiligheid van Windows of MAC in beschouwing, maar denk ook eens aan