Antivirus en internet bankiere

Sinds de opkomst van het internet, zijn er veel diensten die voorheen alleen offline beschikbaar waren ook verplaatst naar de online wereld. Een goed voorbeeld van een dienst die voorheen alleen offline uitgevoerd kon worden en nu ook online beschikbaar is, is bankieren. Zo hoef je tegenwoordig niet meer naar de bank om jouw bankzaken te regelen, maar kun je ook kiezen voor internet bankieren om jouw bankzaken van A tot Z te organiseren. Echter, is het online regelen van je bankzaken wel veilig? En wat kun je doen om jouw bankzaken op een veilige manier online te regelen? Meer over dit onderwerp lees je in dit artikel.

 

Spyware: een bedreiging voor veilig boef met computerinternet bankieren

Een grote bedreiging voor internet bankieren is spyware. Spyware is software die op jouw computer geplaatst wordt om jouw gedrag op de computer in de gaten te houden, jouw persoonlijke gegevens te stelen en deze te gebruiken. Is jouw computer geïnfecteerd met spyware, dan kan de persoon achter deze spyware zien wat jij doet op je computer en welke gegevens je gebruikt op je computer. Deze persoonlijke gegevens kunnen vervolgens zelfs doorgestuurd worden naar de betreffende persoon achter de spyware, waardoor jouw privacy en veiligheid in gevaar komt. En maak je gebruik van jouw computer voor internet bankieren? Dan kan spyware erg gevaarlijk zijn, omdat jouw persoonlijke bankgegevens in dit geval in de verkeerde handen kunnen komen.

 

Oplossing: antivirus en internet bankieren

Om ervoor te zorgen dat jouw persoonlijke bankgegevens nooit bij derden terecht komt, is het belangrijk om goede antivirus software op je computer te zetten. Antivirus software is software die jouw computer beschermt tegen virussen, malware en spyware en jou op deze manier beschermt bij het gebruiken van jouw computer. Zo voorkomt de software niet alleen dat er virussen, malware en spyware op je computer komen, maar voorkomt je computer ook dat jouw persoonlijke gegevens worden doorgestuurd naar derden als er al een virus op je computer staat. Kortom: omdat antivirus en internet bankieren voorkomt dat jouw gegevens op straat komen te liggen bij het online internet bankieren, is antivirus en internet bankieren onmisbaar voor iedereen die op een veilige manier wil internet bankieren.