Wat is de beste virusscanner?

Om jouw computer te beschermen tegen de invloeden van virussen, malware en spyware wordt aangeraden om virusscanner software op je computer te zetten. Veel mensen kiezen er bewust voor om hun computer niet uit te rusten met een virusscanner omdat zij het onzin vinden om voor deze software te betalen. Echter, wat velen niet weten is dat antivirus software niet altijd geld hoeft te kosten, maar ook vaak gratis beschikbaar is voor jouw computer. Meer over gratis virusscanners en de beste betaalde virusscanners, lees je in dit artikel.

Door gebruik te maken van gratis antivirus software voor jouw computer, kun je jouw computer optimaal beschermen tegen virussen, malware en spyware. Zo zorgt gratis virusscanner software er niet alleen voor dat virussen op jouw computer worden opgespoord, maar ook dat deze virussen meteen onschadelijk worden gemaakt of verwijderd worden van jouw computer. Veel mensen denken dat de gratis antivirus software nooit zo goed is als de betaalde antivirus software, maar dit is absoluut niet waar. De pakketten met gratis antivirus software worden ieder jaar namelijk uitgebreider en beter en kunnen jouw computer prima beschermen tegen virussen.

test resulateten antivirus software

Wat is de beste gratis virusscanner?

Er zijn diverse aanbieders van gratis virusscanner software programma’s, maar niet iedere aanbieder heeft een goed programma. Sommige aanbieders bieden bijvoorbeeld incomplete pakketten aan, pakketten die niet goed werken op iedere computer of pakketten die jouw computer erg langzaam maken. Wil je zeker weten dat je de beste virusscanner software gebruikt om jouw computer te beschermen tegen virussen? Kies dan één van de antivirus softwareprogramma’s in de top 10. De top 10 best geteste virusscanners, is de volgende:

 1. Panda Free Antivirus .
 2. Malwarebytes Anti-Malware 2.0.
 3. Bitdefender Free Edition.
 4. Comodo Cleaning Essentials.
 5. Norton Power Eraser.
 6. Ad-Aware Free Antivirus+ 11.
 7. AVG AntiVirus Free 2015.
 8. Avast! 2015.
 9. Panda Cloud Antivirus.
 10. 360 Internet Security.

Kies je één van de computer beveiligingssoftware in deze top 10 om jouw computer te beschermen, dan weet je dus zeker dat je goed zit en dat jouw computer goed beschermd wordt.

Wat is de beste betaalde virusscanner?

Er zijn weer een groot aantal tests gedaan om de meest geschikte pakketten te vinden voor Windows 7, 8 en Windows 10. Er komen steeds updates uit van de verschillende software pakketten. Het is daarom ook goed om continu te kijken welke van de pakketten goed uit de test komt. Binnenkort zal men ook de antivirus pakketten kunnen testen op Windows 10 omdat deze nu net is uit gekomen.

De winnaar en de beste antivirus software

In het jaar 2015 is voor de derde keer op rij Bitdefender tot het pakket uitgeroepen met de beste prestaties. Het is mooi en ook goed om te zien hoe het uitstekend uit de test komt en ook door consumenten wordt geprezen. Daarna is er Kaspersky en BullGuard. Norton s is hiermee verslagen. Bij de test zijn trouwens alleen de antivirus pakketten bekeken en getest.

Waarop is getest?

De beveiligings-programma’s zijn op de volgende punten getest:

 • De installatie van de antivirus
 • Hoe betrouwbaar is het pakket
 • Het gemak voor de gebruikers
 • De functies en mogelijkheden
 • Hoe gemakkelijk verwijdert het virussen en malware
 • En hoe zwaar wordt uw computer belast

av test awardBij de bescherming is gekeken naar de recente aanvallen van virussen en malware. Hoe snel detecteert het de virussen en de malware en komen er ook false of onjuiste meldingen?
Bij de stabiliteit is voornamelijk gekeken naar de belasting van het systeem en hoe snel de computer opstart.

De uitslag van 2015 voor de beste virusscanners

De volgende top tien is tot stand gekomen

1.Bitdefender Plus

2.Kaspersky

3.BullGuard

4.Norton

5.Panda Antivirus software Pro

6.AVG

7.avast!

8.F-Secure

9.Norman

10.McAfee

Wat is belangrijk als je malware beschermings-software gaat kopen?

Weet dat ieder pakket verschillende is. Er zijn slechte producten en ook goede producten. Als je digitale security programma’s gaat kopen dan is het belangrijkste natuurlijk dat je computer goed beschermd wordt. Ook is het belangrijk dat je geen last krijgt van phishing, email bedreigingen of een overdosis aan malware. Een antivirus pakket moet je niet alleen beschermen tegen virussen, maar voor alle van buiten komende onheilen. Tenminste zoveel mogelijk.
Daarnaast is het goed om te kijken hoe gemakkelijk je het pakket kunt installeren op je computer. Als dit te complex is dan zal je immers nooit slagen.
Een gemakkelijke antivirus in gebruik. Ook is het gebruiksgemak van groot belang. Let hier goed op. Als je namelijk heel omslachtig de besmette bestanden moet verwijderen dan schiet het nog niet echt op.
Kijk ook of er meer in het pakket zit dan alleen een antivirus software. Hoe meer hoe beter!
Vervolgens is het goed om te kijken of er regelmatig updates zijn. Als dit niet het geval is dan zal je nog onbeschermd zijn tegen de laatste virussen. En dat moet je per se voorkomen.

Virusscaner testers

Kies de juiste en de voornaamste bescherming voor jouw computer, tablet of smartphone.

Lees ook deze post over internet bankieren en antivirusscanners.